Figueres comença la campanya a les escoles

Els nens i nenes de primer cicle de primària de l’escola el Parc de les Aigües han estat els que han estrenat la campanya. A l’aula, cada infant ha dissenyat un ninot que representa aquella persona que, per algun motiu, els fa sentir escoltats, protegits, estimats i acompanyats en el dia a dia. Són les i els protagonistes per la Pau que cadascú ha rescatat de la seva vida privada per posar a primera línia, retre-li homenatge i reflexionar sobre els motius i les característiques que fan que sigui aquesta persona i no una altra l’escollida per cada infant.

Finalment, els ninots, adornats i amb paraules o frases que expliquen les raons de l’elecció s’han deixat decorant l’aula durant aquest mes de gener. Què passarà quan s’hagi de redecorar l’aula i vulguem despenjar els ninots? Doncs que seran entregats a cada personatge real com a mostra d’amor i agraïment i per tal que sàpiguen l’impacte que tenen sobre el benestar i creixement dels infants.

El taller ha estat molt ben rebut per part de l’escola i l’alumnat. «Per part del professorat hi ha hagut molt bona acollida i ens han facilitat tot el que ha calgut. Els alumnes s’ho han passat molt bé (…) Els alumnes recorden els tallers dels altres anys i ens esperen amb ganes.», ha comentat l’Isaac Bardera, tallerista a l’escola.

Aquests han estat els primers tallers de la campanya. A partir dels propers dies, dotze centres educatius de les nostres ciutats rebran també els equips d’estudiants en pràctiques per a treballar, jugar i reflexionar sobre la noviolència i la pau. «A la pregunta què hem de fer per ser una classe protagonista de pau, s’aixequen moltes mans i totes tenen respostes. Ara falta dur-ne algunes a la pràctica.», comenta una de les dinamitzadores de l’activitat. Esperem, doncs, que aquesta campanya serveixi per donar eines i facilitar el treball d’aquesta posada en pràctica que han comentat en els primers tallers figuerencs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s