El CeDRe

Els recursos que us oferim els trobareu tots en préstec gratuït al CeDRe. Per accedir-hi i veure els més de tres mil contes, jocs, exposicions, llibres i audiovisuals només cal que feu un clic damunt la imatge del logo.

Nosaltres aprofitem aquest espai per recomanar-vos-en algun.

Us mostrem els tres contes que treballaran la mainada d’educació infantil:

SÓC L’ADILA.  De Fulvia Degl’Innocenti i Anna Forlati. Ediciones Jaguar.

El conte de la  vida de la Malala. A través de l’Adila, una nena a qui els seus pares volen que deixi d’anar a escola com tantes altres de la seva classe, que rep l’ajuda de la seva professora. La professora truca a casa seva i té una llarga conversa amb la mare de l’Adila, el que li explica és la història d’una altra nena, la Malala, que ha lluitat perquè totes les nenes puguin continuar els seus estudis.

 

WANGARI I ELS ARBRES DE LA PAU.  De Jeanette Winter. Ediciones Ekaré.

El conte de la vida de Wangari Mathaai.  La història d’una dona valenta que va entossudir-se a retornar el color verd dels arbres al poble on vivia, després a la província, al país i, finalment, va convertir el continent africà en un autèntic “cinturó verd”.  No va ser tasca fàcil, va patir amenaces i burles, no només de les empreses extractores, constructores o del govern, sinó també dels mateixos homes del seu poble, que restaven incrèduls al desafiament de la Wangari.

 

EL AUTOBUS DE ROSA.  De Fabrizio Silei i Maurizio AC Quarello. Edita Barbara Fiore.

La tossuderia de la Rosa Parks en no voler deixar el seu seient als qui van entrar més tard al bus. Això no té més importància si no  hi posem el context. Els fets van ocórrer a Montgomery (Alabama, EUA), i les persones negres no tenien dret a asseure’s a la part davantera dels autobusos, on els seients eren només pels passatgers blancs. Per explicar-nos la història, seguim en Ben i el seu avi, que avui visiten un museu molt especial.

 

 

EXPOSICIONS QUE ENS PARLEN DE PAU:

Al CeDRe hi pots trobar una quarantena d’exposicions, la majoria en format “roll-up”. És a dir, amb plafons desplegables que eviten haver de tenir instal·lacions específiques per a exposar quadres.  Són exposicions que cedim gratuïtament a les entitats que ens ho demanen. La gran majoria, a més, compten amb una “guia d’activitats” que les acompanya per si els centres educatius en volen fer un treball i acompanyament més detallat i profund.

Són exposicions dirigides a tota la comunitat educativa, no només als escolars, sinó també al personal del centre i a les famílies que hi transiten quotidianament. El DENIP és un bon moment per encomanar la Pau fora de les aules, les exposicions que us poden acompanyar aquests dies del DENIP poden ser:

10×12 La solidaritat a través del dibuix i del còmic. Una exposició del  Grup d’Empordanesos i Empordaneses per a la Solidaritat (GEES) que a través de tires còmiques i vinyetes presenta les diferents injustícies que s’han anat patint al llarg dels darrers quinze anys.

Seriosament…25 Arguments per la Pau. Una exposició de FundiPau en què se’ns presenten vint-i-cinc il·lustracions que argumenten actituds, compromisos i valors en pro de la cultura de la pau. Ideal per a joves que comencen a preguntar si “això de la pau” és tan utòpic com volen fer-nos creure.

Cinema i Pau. Una exposició de FundiPau sobre el cinema i la cultura de la pau i la noviolència. Recomanada per a majors de 14 anys. Al CeDRe també hi trobeu els audiovisuals en préstec gratuït de les diferents pel·lícules protagonistes als plafons de l’exposició.

Drets dels infants. Una exposició de la Coordinadora d’ONG Solidàries, pensada per als més petits de la colla. Amb il·lustracions acolorides i senzilles s’explica la relació entre els drets dels infants, la convivència i la pau.

L’Europa de les portes tancades. Una exposició de la Coordinadora d’ONG Solidàries sobre les migracions forçoses i el paper d’Occident i d’Europa en el que està essent i esdevenint la tragèdia més gran dels nostres temps. Per a noies i nois a partir de 10-12 anys.

Los Nadies. Una exposició del fotògraf Miquel Ruiz amb el poema d’Eduardo Galeano. Poesia i imatge fan una perfecta simbiosis que no deixa indiferent a ningú. Per a noies i nois a partir de 10 anys.

Refugiats, per què? Una exposició de FundiPau que explica que reivindicar el dret d’asil, fomentar l’acollida i generar actituds solidàries cap als refugiats que s’escapen de la violència és imprescindible. Cada plafó analitza a fons les causes dels èxodes de milers de persones.

Refugiats, l’odissea cap a Europa. Una exposició de la Coordinadora d’ONG Solidàries amb fotografies de Sergi Cámara sobre el camí que fan les persones que fugen de la guerra i intenten arribar a Europa sortejant tancats, fronteres i exèrcits.

TALLERS PER AL FOMENT DE LA CONVIVÈNCIA:

Mig centenar de tallers i dinàmiques per a descarregar-vos. Molts d’ells utilitzats en les edicions anteriors del DENIP i en l’oferta educativa de la ciutat de Girona dels darrers deu anys. Un recull dels que millor acollida han tingut als centres escolars. Podeu trobar-los: AQUÍ!

Anuncis